Museum Rotterdam

Collectie

Plastic tube, “Margarete Astor”, regenerationcrème in de originele verpakking met bijsluiter, kapper Van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Plastic tube, “Margarete Astor”, regenerationcrème in de originele verpakking met bijsluiter, kapper Van Vliet
beschrijving A: Plastic witte tube met een zachtgroene kunststof schroefdop. Buitenzijde crèmekleurig met zwarte en lichtgroene tekst. B: Bijsluiter van wit papier met grijze tekst. C: Hoog smal kartonnen doosje met sluitflappen onder en boven. Fond wit met zachtgroen, en tekst in zwart en lichtgroen.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden tube, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk A: "Margarete Astor / aufbau creme / creme regeneration / regeneration cream". B: bijsluiter in vier talen: "Margarete Astor Kosmetik / Uw huid is dagelijks ... Bovendien is deze crème een ideale basis voor de make up.". C: ""Margarete Astor / aufbau creme / creme regeneration / regeneration cream / 40 g".
vervaardiger Margarete Astor
plaats vervaardiging Duitsland, Mainz
datering 1955 - 1970
materiaal kunststof, plastic, karton, papier
afmetingen (cm) doos: hg 14,5 / br 4,0 / dp 3,0
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, verkoop
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84668-4.A-C

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken