Museum Rotterdam

Collectie

Metalen tube, “Will’s”, dagcrème in de originele verpakking met bijsluiter, kapper Van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Metalen tube, “Will’s”, dagcrème in de originele verpakking met bijsluiter, kapper Van Vliet
beschrijving A: Metalen tube met een witte kunststof schroefdop. Buitenzijde crèmekleurig met oranje tekst en fotografische druk in grijstonen. B: Bijsluiter van wit papier met zwarte tekst. C: Bijsluiter in de vorm van een boekje, buitenzijde paars met witte tekst en zwart-wit foto van een vrouwengezicht binnen een soort zon. D: Hoge smalle kartonnen doos met sluitflappen boven en onder. Fond lichtgeel en oranje met tekst in wit en oranje. Fotografisch vrouwengezicht als op de tube.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden tube, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk A: "WILL'S / DAY CREAM 3 / voor vette huid of open poriën". B: "Attentie / De nieuwe Will's crèmes zijn zeer dun, omdat ...N.V. IMPORT UNIE, Nassaukade, Amsterdam". C: "Moderne huidverzorging en Make-up / door mevr. Doct.a Liesbeth le Coultre, huidarts". D: "WILL'S / DAY CREAM 3 / voor vette huid (met eventueel / open poriën)" en: "WILL'S DAY CREAM 3 / is 'n vetvrije dagcrème en daarom speciaal geschikt ...etc... medewerkster aan de leidse Universiteit." en: "'s Morgens een weinig Will's Astringent op een watje sprenkelen ..etc... krijgt men een vlekkeloze make-up.".
vervaardiger Will's Mfg. Co. Inc.
plaats vervaardiging Verenigde Staten, New York
datering 1955 - 1970
materiaal metaal, karton, papier
afmetingen (cm) doos: hg 14,5 / br 4,0 / dp 3,0
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, verkoop
vorm & decoratie verpakking, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 84668-5.A-E

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken