Museum Rotterdam

Collectie

Metalen tube, “HAMOL nova”, voedingscrème in de originele verpakking met bijsluiter, kapper Van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Metalen tube, “HAMOL nova”, voedingscrème in de originele verpakking met bijsluiter, kapper Van Vliet
beschrijving A: Metalen tube met een witte kunststof schroefdop. Buitenzijde wit met blauwe tekst en bovenaan een brede grijsblauwe band met witte tekst. B: Bijsluiter van wit papier met zwarte tekst en hardroze accenten C: Hoge smalle kartonnen doos met sluitflappen boven en onder. Fond wit en turquoise met tekst in zwart Fotografisch vrouwengezicht op de voorzijde.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden tube, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk A: "HAMOL NOVA / Vetten en opbouwende stoffen ..etc... HAMOL S.A. ZÜRICH". B: "5 minuten voor uw schoonheidsverzorging ...etc... HAMOl is zoals een crème moet zijn". C: "Hamol / NOVA / h / Vetten en opbouwende stoffen ...etc... regenereren van de huid".
vervaardiger Hamol S.A.
plaats vervaardiging Zwitserland, Zürich
datering 1955 - 1965
materiaal metaal, karton, papier
afmetingen (cm) doos: hg 14,5 / br 4,2 / dp 2,7
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, verkoop
vorm & decoratie verpakking, figuur, vrouw, man
inventarisnr. Museum Rotterdam 84668-6.A-C

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken