Museum Rotterdam

Collectie

Vier verschillende platgevouwen kartonnen verpakkingen van “HAMOL”, verzorgingscrème, kapper Van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vier verschillende platgevouwen kartonnen verpakkingen van “HAMOL”, verzorgingscrème, kapper Van Vliet
beschrijving 9A: verpakking in grijze tint 9B: verpakking in turquoise tint 9C: verpakking in lila tint 9D: verpakking in roze tint
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden doos, productverpakking, houder
opschrift / merk A: "Hamol / Hydratante mat / Water is de bron van al het leven en ... zeer goede make-up basis.". B: "Hamol / Nova / Vetten en opbouwende stoffen ... regenereren van de huid.". C: "Hamol / Hydratante / Water is de bron van ... een goede poederbasis.". D: "Hamol / Velours / Hamol-Velours, de vetvrije dagcrème bevat het ... make up basis.".
vervaardiger Hamol S.A.
plaats vervaardiging Zwitserland, Zürich
datering 1955 - 1965
materiaal karton, papier
afmetingen (cm) hg 0,1 / br 7,0 / dp 23,0
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, verkoop
vorm & decoratie verpakking, figuur, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 84668-9.A-D

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken