Museum Rotterdam

Collectie

Twee metalen tubes, “Neo Placenta / Neo Vita” in de originele verpakking met bijsluiter, kapper Van Vliet

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Twee metalen tubes, “Neo Placenta / Neo Vita” in de originele verpakking met bijsluiter, kapper Van Vliet
beschrijving A: Metalen tube, oranje fond met goudkleur en zwart, witte kunststof schroefdop. B: Metalen tube, crèmekleurig fond met goudkleur en zwart en oranje, zwarte kunststof schroefdop. C: Gevouwen bijsluiter, wit papier met opdruk in zwart en rode accenten D-E: Rechthoekige kartonnen doos uit twee delen. Het deksel is een huls waar de onderste helft van de doos in schuift. De binnendoos heeft inlegvorm van zwart karton waarin de twee tubes passen. Beide delen zijn goudkleurig. Het overschuivende deel heeft tekst in roze, wit en zwart.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden tube, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk A: "Neo Placenta / REJUVENATING SKIN TREATMENT". B: "Neo Vita / Consolidation Cream". C: "Wat is Neo Placenta / De geschiedenis der mensheid ... I.C.C. beauty Culture Dept. Adriant Works, London S.W.4.". E: "Neo Placenta / Neo Vita / REJUVENATING SKIN TREATMENT / CONSOLIDATION CREAM ? manufactured by: International cosmetic company / adriant works / London S.W. 4".
vervaardiger International cosmetic Company Adriant Works
plaats vervaardiging Groot-Brittannië, Engeland, Londen
datering 1960 - 1970
materiaal metaal, kunststof, karton, papier
afmetingen (cm) doos: hg 3,0 / br 16,0 / dp 8,5
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, verkoop
vorm & decoratie verpakking, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 84669-A-E

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken