Museum Rotterdam

Collectie

Rechthoekig kartonnen doosje met daarin twaalf “MAX FACTOR” lippenstiften, voorraad kapper Van Vliet

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Rechthoekig kartonnen doosje met daarin twaalf “MAX FACTOR” lippenstiften, voorraad kapper Van Vliet
beschrijving Rechthoekig kartonnen doosje (A), beige en vezelig. In het doosje een vakverdeling door middel van schotjes, in 3 x 4 vakjes. In elk vakje is plaats voor een lippenstift. Op één korte zijde een stempel in zwart. De lippenstift (B-M) zit in een goudkleurige metalen houder. Over de houder zit een gladde huls met facetrand. Onderop een oranje-witte ronde plakker zichtbaar met daarop de merknaam en de kleurnaam en het kleurnummer in zwart.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden lippenstift, cosmetica, doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Stempel op zijde 84674.A: "MAX FACTOR / HOLLYWOOD / COLOR FAST LIPSTICK / MEDIUM SIZE 1 DOZEN / FLAME RED / No. 17 / MADE IN ENGLAND" in ballpoint: "425" en "4,50". Op iedere houder: "Max Factor / Hollywood". 84674.B, 84674.D, 84674.H en 84674.M: "Max Factor Hollywood / 18 PINK VELVET / MAX FACTOR & CO / HOLLYWOOD & LONDON / Color Fast". 84674.C, 84674.E, 84674.F, 84674.G, 84674.I, 84674.J en 84674.K: "Max Factor Hollywood / 17 FLAME RED / MAX FACTOR & CO / HOLLYWOOD & LONDON / Color Fast". 84674.L: "Max Factor Hollywood / 22 SEE RED / MAX FACTOR & CO / HOLLYWOOD & LONDON / Color Fast".
vervaardiger Max Factor
plaats vervaardiging Groot-Brittannië, Engeland
datering 1960 - 1973
materiaal karton, metaal
afmetingen (cm) doos: hg 5,0 / br 7,0 / dp 5,0
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, voorraad, vrouw, winkel
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84674-A-M

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken