Museum Rotterdam

Collectie

Doosje met kleppend deksel, “Acosy soap” waarin diverse armbanden, opslag en voorraad van kapper Van Vliet

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Doosje met kleppend deksel, “Acosy soap” waarin diverse armbanden, opslag en voorraad van kapper Van Vliet
beschrijving Plat rechthoekig doosje met een kleppend deksel aan één korte zijde aan de doos vast. De gehele doos is beplakt met lichtgroen papier met tekst in het donkergroen. De binnenzijde van de doos is verdeeld in zes vakken, twee keer drie, door middel van tussenschotjes.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Klep: "Acosy / GREEN BLOSSOM SOAP / Delicated perfumed / the American Cosmetic Syndicate". Op één korte zijde met ballpoint: "vaste armbanden".
plaats vervaardiging Verenigde Staten
datering 1955 - 1973
materiaal karton, papier
afmetingen (cm) hg 4,0 / br 16,5 / dp 25,0
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, hergebruik
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84873-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken