Museum Rotterdam

Collectie

Doosje met kleppend deksel, “Rademaker’s” waarin diverse broches, opslag en voorraad van kapper Van Vliet

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Doosje met kleppend deksel, “Rademaker’s” waarin diverse broches, opslag en voorraad van kapper Van Vliet
beschrijving Plat rechthoekig doosje met een kleppend deksel aan één lange zijde aan de doos vast. De doos heeft een wit fond met op de deksel decoratie en tekst. Schuin over de deksel loopt een diagonale grijze band. Aan de bovenzijde links tekst in goudkleur in reliëf. Midden op de grijze band een cartouche met goud en zwart omrand met daarin getekend een kleurig tropisch landschap met bergen, palmbomen en een baai waarin een zeilschip ligt. Rechtsonder op de doos is een stuk bruin pakpapier geplakt en met ballpoint beschreven. Eveneens rechtsboven in met ballpoint op de deksel geschreven. Op de lange zijde van de doos tekst gedrukt.
herkomst Afkomstig uit de inboedel van kapsalon Van Vliet aan de Wolphaertsbocht in Rotterdam-Charlois. Opgericht in 1933 en na het overlijden van de eigenaar in 1973 gesloten. De echtgenote deed de verkoop van parfums, bijous, lichaamsproducten en dergelijke in een kleine ruimte vooraan in de zaak met toonbank en vitrine. Waarschijnlijk afkomstig uit ladenkastjes en vitrines vooraan. Volle doosjes met bijous en dergelijke stonden in een ingebouwde kast achter in de kapsalon.
trefwoorden doos, productverpakking, houder
opschrift / merk Klep: "Rademaker's / DEN HAAG"; met ballpoint "Ketting met oorbellen"; op pakpapier "Broche en takjes / Roosjes". Zijkant: "RADEMAKER'S KONINKLIJKE CACAO EN CHOCOLADEFABRIEKEN DEN HAAG (HOLLAND)".
vervaardiger Rademaker's Koninklijke Cacao- en Chocoladefabrieken
plaats vervaardiging Nederland, Den Haag
datering 1955 - 1973
materiaal karton, papier
afmetingen (cm) hg 2,5 / br 20,5 / dp 11,0
associatie verpakken, reclame, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Charlois, Wolphaertsbocht, kapper, Van Vliet, verkoop, winkelvoorraad, vrouw, hergebruik
vorm & decoratie verpakking
inventarisnr. Museum Rotterdam 84874-1

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken