Museum Rotterdam

Collectie

Vijf theezakjes VAN NELLE THEE, in witte envelop met afbeelding van Piggelmee

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vijf theezakjes VAN NELLE THEE, in witte envelop met afbeelding van Piggelmee
beschrijving Vijf identieke witte, papieren zakken, elk gevuld met zwarte, gebroken thee, dicht geniet met grijs metalen nietje, waaraan een wit touwtje. De zakken zitten in een witte, rechthoekige, papieren envelop, bedrukt in rood, oranje, blauw, groen, geel en zwart. Onder de flap is een rechthoek geperforeerd en bedrukt in rood, goudkleur en zwart. Op de voorzijde is een afbeelding van een bebaarde man en een vrouw met puntmutsen die op een bankje een krant? inkijken. Boven hen vliegen twee grote vlinders.
herkomst Bedrijfscollectie De Erven de Wed. J. van Nelle N.V.
trefwoorden pak_thee, zak, envelop, productverpakking, houder
opschrift / merk Achterzijde: "Het album kunt u bestellen door f 2,50 extra aan / geldige postzegels bij te plakken op de adreszijde / van een briefkaart* (niet op envelop!) en deze / te zenden onder volledige vermelding van uw naam, / adres en postcode aan: Aktie-Piggelmeeplaatjes, / Postbus 71050, 3000 PB Rotterdam. / * 1 album per briefkaart [cursief]", flap: "SPAAR / DE PIGGELMEEPLAATJES / (er zijn 18 verschillende afbeeldingen) [cursief] / en plak ze in het speciaal hiervoor / vervaardigde album / "Piggelmee en het / Tovervisje".", op geperforeerde rechthoek beeldmerk "Van Nelle / SINDS 1782".
vervaardiger fabrikant: erven de wed. J. van Nelle
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1987 - 1989
technieken gedrukt, gevouwen, geniet, geperforeerd
materiaal papier, metaal, aluminium, vezelmateriaal, plantaardig_materiaal
afmetingen (cm) per stuk: hg 6,8 / br 5,8 / dp 1,0
associatie verpakken, Van Nelle, reclame, thee, Piggelmee, tureluur, reclamecampagne, Rotterdam
vorm & decoratie verpakking, illustratie, figuur, kabouter, tureluur, meubilair, bank, tuinbank, fauna, dier, insect, vlinder, flora, plant, boom, gras, beeldmerk, logo
inventarisnr. Museum Rotterdam 84944-1-5

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken