Museum Rotterdam

Collectie

Blauw reclamebord VAN NELLE DAKOTA sigaretten, 85ct

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Blauw reclamebord VAN NELLE DAKOTA sigaretten, 85ct
beschrijving Wit, rechthoekig, kartonnen opzetkarton, bedrukt in blauw, rood, groen, geel, bruin, grijs en zwart. Aan de achterzijde is een bruin driehoekig stuk karton bevestigd, wat als steun kan dienen. Aan de achterzijde is een driehoekige, ijzeren haak met een lapje wit linnen(papier?) bevestigd. De afbeelding op het opzetkarton bevat een krant lezende, rokende man gekleed in een grijs pak in een bruine leunstoel, een pakje Dakota-sigaretten en een vliegende sigaret tegen een blauwe hemel met een witte wolk. Over de wolk staat een zwarte tekst.
herkomst Bedrijfscollectie De Erven de Wed. J. van Nelle N.V.
trefwoorden reclamebord, reclamemateriaal, informatievorm
opschrift / merk Voorzijde: "U bent in de wolken / met een "DAKOTA"! / DAKOTA / dakota / Dakota: true American taste / 85ct / American / blend".
vervaardiger fabrikant: erven de wed. J. van Nelle
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1955
technieken gedrukt
materiaal karton, metaal, ijzer, textiel, linnen
afmetingen (cm) hg 36,6 / br 25,9
associatie Van Nelle, reclame, etalage, tabak, sigaret, Dakota, Douglas DC-3, C-47, reclamecampagne, winkelkarton, Rotterdam
vorm & decoratie figuur, man, informatievorm, krant, transportmiddel, vliegtuig, meubel, stoel, leunstoel, productverpakking, sigaret, pak sigaretten
inventarisnr. Museum Rotterdam 85182

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken