Museum Rotterdam

Collectie

Kartonnen doos met de Wechsler intelligentieschaal voor kleuters, met handleiding

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kartonnen doos met de Wechsler intelligentieschaal voor kleuters, met handleiding
beschrijving Kartonnen doos (K) met intelligentietest voor kleuters: A. vierkant bord met afbeeldingen van dieren met er onder een rond gaatje voor de houten dopjes. B. vierkant doosje met zwarte, witte, gele en blauwe dopjes. C. vierkant doosje met platte blokken met aan een zijde rood en de andere zijde wit of wit en rood, block design. D. vier vouwbladen met doolhoven met potlood. E. ringbandje met 23 onvolledige tekeningen, picture completion. F. ringband met vier en negen figuren, kwantiteit, geometric design. G. vijf formulieren voor score te noteren. H. handleiding in het Engels. I. handleiding in het Nederlands. J. strip van papier met Thuiszorg actueel april 1992.
herkomst Thuiszorg Rotterdam
trefwoorden intelligentietest, test, informatievorm
opschrift / merk Op H: "WPPSI / MANUAL / Wechsler Preschool / and Primary / Scale of Intelligence / David Wechsler / The Psychological Corporation". Op I: "Nederlandse handleiding bij het gebruik van Wechler´s intelligentieschaal voor kleuters, de W.P.P.S.I. 1973 Swets & Zeitlinger B.V. Amsterdam"
vervaardiger New York University School of Medicine
datering 1973
materiaal karton, papier, hout, potlood
afmetingen (cm) hg 31,0 / br 23,5 / dp 7,0
associatie Rotterdam, thuiszorg, testen, pedagogie, psychologie, kind, kleuter
inventarisnr. Museum Rotterdam 87013-A-K

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken