Museum Rotterdam

Collectie

Vluchtkoffertje 1943

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Vluchtkoffertje 1943
beschrijving Klein, zwaar gehavend koffertje met inhoud bestaande uit vele schriften, papieren en documentatie, bestemd tot de dissertatie "De zeevisscherij van Holland in den tijd der Republiek".
herkomst Koffer, gebruikt om in maart 1943 uit Rotterdam te vluchten. Inhoud: manuscript dissertatie H.A.H. Boelmans Kranenburg (28.04.1915 - 08.12.1980). De woning aan Willem Beukelszstraat 124b te Delfshaven is bij het vergeten bombardement verloren gegaan en de vooraf klaargezette vluchtkoffer was naar verluid het enige dat de eigenaar nog had.
trefwoorden koffer, bagage, houder
datering 1930 - 1943
materiaal karton, metaal, vilt
afmetingen (cm) koffer: hg 11,0 / br 36,0 / dp 26,0
associatie Rotterdam, Delfshaven, Spangen, Willem Beukelszstraat, reizen, studie, universiteit, vluchten, vergeten bombardement, oorlog, Tweede Wereldoorlog, visserij
inventarisnr. Museum Rotterdam 87423

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken