Museum Rotterdam

Collectie

Sigarenkist San Francisco Exposition

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Sigarenkist San Francisco Exposition
beschrijving Rechthoekige kist. Scharnierend deksel, papieren scharnier. Aan de voor- en zijkant beplakt met een veelkleurige lithografiën. Rechts met afbeelding van een schaars geklede vrouw. In haar geheven rechterhand een lauwerkrans, onder haar linkerarm een hoorn des overvloeds, gevuld met sigaren. Links een etiket in de vorm van een sleutelgat met bloemen en Chinese (?) karakters. Stroken wit papier. Klein vierkant etiket met de naam van de importeur over het scharnier heen geplakt. De merknaam is schuin in het deksel gebrand.
herkomst Bedrijfscollectie De Erven de Wed. J. van Nelle N.V. Deelcollectie: vervalsingen en imitaties van merken en verpakkingen van Van Nelle, door concurrenten.
trefwoorden sigarendoos, productverpakking, houder
opschrift / merk Etiket aan de voorkant: "SAN FRANCISCO EXPOSITION / FABRICA / CIGARROS / SUPERIORES / DE LAS / MEJORES / VEGAS", "FIABRODAS / PARA / LOS / Fumadores / DE / Refinado / Gusto".
vervaardiger importeur: S.L. van Nierop & Co
plaats vervaardiging Indonesië, Semarang
datering 1912
materiaal hout, papier, karton
afmetingen (cm) hg 5,2 / br 21,7 / dp 10,7
associatie imitatie, concurrentie, verpakken, Van Nelle, reclame, sigaar, San Francisco Exposition, S.L. van Nierop & Co, Koninklijke Vereeniging van Nederlandsche Sigarenfabrikanten, vereniging, Rotterdam, Nederlands-Indië, kolonie
vorm & decoratie verpakking, lithografie, figuur, vrouw, hoorn des overvloeds, lauwerkrans, flora, bloem, onderscheiding
inventarisnr. Museum Rotterdam 87909-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken