Museum Rotterdam

Collectie

Document inzake registratie te Middelburg 1907

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Document inzake registratie te Middelburg 1907
beschrijving Document met deels gestempelde tekst en verder handmatig ingevuld. Gelinieerd papier, van een groter vel gescheurd. Waarschijnlijk gaat het hier om zowel een kwitantie als om het bewijs van registratie.
herkomst Bedrijfscollectie De Erven de Wed. J. van Nelle N.V. Deelcollectie: vervalsingen en imitaties van merken en verpakkingen van Van Nelle, door concurrenten.
trefwoorden certificaat, informatievorm
opschrift / merk Tekst: "No 149 Geregistreerd te Middelburg den tweeden / April 1900 en zeven / deel 37 folio 46 recto vak 7 een blad geen renvooi / Ontvangen voor recht eenguldentwintig cent / De Ontvanger G.A. / * 1,20 / (handtekening)".
plaats vervaardiging Nederland, Middelburg
datering 1907
technieken gedrukt, gevouwen, gelijmd
materiaal papier
afmetingen (cm) hg 10,2 / br 16,2
associatie imitatie, concurrentie, Van Nelle, reclame, tabak, Joz. J. Bliek v.d Stichel, De Ontvanger der registratie (G.A.) te Middelburg, belasting, Rotterdam
inventarisnr. Museum Rotterdam 87918-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken