Museum Rotterdam

Collectie

Pak koffie van 250 gram van Van Rossem, productnaam Ster koffie, aan de zijkanten is het zogenaamde Stermeisje afgebeeld

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Pak koffie van 250 gram van Van Rossem, productnaam Ster koffie, aan de zijkanten is het zogenaamde Stermeisje afgebeeld
beschrijving Rechthoekig pak van transparant kunststof met bedrukking is groen, rood, geel en wit. Op de voorzijde is een ster uitgespaard. Aan de beide zijkanten is op een ovaal fond een meisje met koffiemolen afgebeeld, het zogenaamde Stermeisje. Doordat zij de koffiemolen schuin houdt, vallen zowel de koffiebonen als de gemalen koffie op de grond.
trefwoorden pak_koffie, pak, productverpakking
opschrift / merk Voorkant: "NETTO 250 GRAM / van ROSSEM´s / (afbeelding ster, doorzichtig plastic) / STER KOFFIE / KON. KOFFIEBRANDERIJ J.&A.C. v. ROSSEM / ROTTERDAM". Zijkanten: afbeelding van een meisje met een koffiemolen en eronder "HET 'STER' MEISJE". Onderkant: "v. ROSSEM´s KOFFIE".
vervaardiger J. & A.C. van Rossem (Koninklijke Koffiebranderij)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam?
datering 1975 - 1985
materiaal kunststof
afmetingen (cm) hg 16,0 / br 8,0 / dp 5,0
associatie Rotterdam, verpakken, Van Rossem, koffie, Ster, Sterkoffie, Stermeisje, reclame
vorm & decoratie verpakking, ster
inventarisnr. Museum Rotterdam 88865

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken