Museum Rotterdam

Collectie

Ongeopend koffieblik voor 1 pond (454 gram) koffie van Van Rossem, productnaam Vita, blik overwegend geel en rood, bovenop een sleutel voor het openen van het blik en twee zegels

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Ongeopend koffieblik voor 1 pond (454 gram) koffie van Van Rossem, productnaam Vita, blik overwegend geel en rood, bovenop een sleutel voor het openen van het blik en twee zegels
beschrijving Groot koffieblik dat nog ongeopend is; bovenop is een sleutel bevestigd om het blik open te maken (zoals bij een sardineblik). Bovenop het blik zijn twee rode spaarzegels geplakt, elk goed voor 4 punten. Het blik zelf bestaat uit een gele ondergrond met rode banen; letters in zwart, blauw en rood. Aan weerszijden van de naam is een blauwe ster afgebeeld. Ook is een plant met bloemen en bessen afgebeeld, waarschijnlijk een verwijzing naar de koffieplant.
trefwoorden koffieblik, blik, productverpakking, houder
opschrift / merk "NET WEIGHT 1/1 Lb. (454 GRAMMES) / PRESSURE PACKED / ROYAL DUTCH COFFEE WORKS / VAN ROSSEM / VITA COFFEE / This delicious vita coffee owes her rich flavour to a process of vacumizing immediately after toasting, thus preserving her factory fresh aroma. Packed under pressure the wonderful flavour which escapes by opening the tin will prove that there just is no better quality! / Close can carefully every time after use! / MADE IN HOLLAND ROTTERDAM"
vervaardiger J. & A.C. van Rossem (Koninklijke Koffiebranderij)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1955 - 1970
materiaal blik, papier
afmetingen (cm) hg 10,0 / dm 13,0
associatie Rotterdam, verpakken, Van Rossem, koffie, Vita, reclame, export
vorm & decoratie verpakking, ster
inventarisnr. Museum Rotterdam 88868

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken