Museum Rotterdam

Collectie

Beige en bruin gestreept pakje tabak, Van Rossem, 50 gram halfzware shag, productnaam Duo Shag, met oorspronkelijke inhoud

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Beige en bruin gestreept pakje tabak, Van Rossem, 50 gram halfzware shag, productnaam Duo Shag, met oorspronkelijke inhoud
beschrijving Rechthoekige omslag met shag van Van Rossem. De omslag is beige-bruin gestreept, met de merknaam in grote letters op de flap. Onder de merknaam een rood schild met J.&A.C. v.Rossem en een kroontje. De verwijzingen naar licht en donker gaven de naam aan de Duo Shag; eerder gebeurde dat met de afbeelding van een blondine en een brunette.
trefwoorden pak_shag, pak_tabak, pak, productverpakking
opschrift / merk Voorkant: "DUO SHAG / (kroontje) / J.&A.C.v.ROSSEM". Binnenkant: "DUO SHAG / DUO-SHAG is a blend of pure / dark and light tobaccos, com- / bining the full, stimulating flavor / of fine Kentucky leaf with the mild, sweet aroma of choice / Virginia. We guarantee this tobacco with our more than 200 / years blending experience. / DUO-SHAG is een bijzondere / half-zware shag, speciaal bereid / voor liefhebbers van de zuivere, / ongesausde en ongeverfde Vir- / ginia-Kentucky-tabak. Het aroma / is pittig en toch licht, terwijl / het de geurigheid dankt aan de / juiste verhoudingen van melangeren, / die het resultaat is van onze / meer dan 200-jarige ervaring. / KON.TABAKFABRIEK J.&A.C. VAN ROSSEM - ROTTERDAM - HOLLAND". Achterkant: "DUO SHAG / (kroontje) / J.&A.C.v.ROSSEM / 50 GRAM HALF-ZWARE SHAGTABAK".
vervaardiger J. & A.C. van Rossem (Koninklijke Tabakfabriek)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1955 - 1960
materiaal papier, plastic, kunststof
afmetingen (cm) hg 6,5 / br 13,2 / dp 2,4
associatie Rotterdam, verpakken, Van Rossem, tabak, Duoshag, reclame
vorm & decoratie verpakking, kroon
inventarisnr. Museum Rotterdam 88941

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken