Museum Rotterdam

Collectie

Brandgrensarmatuur, rode lamp

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Brandgrensarmatuur, rode lamp
beschrijving In opdracht van de Gemeente Rotterdam is door Bureau West8 van Adriaan Geuze in samenwerking met Opera-ontwerpers een markering ontworpen. Door ruim 400 van deze armaturen in het trottoir te plaatsen, wordt de 12 kilometer lange Brandgrens zichtbaar. In de avond is deze rood verlicht. Het Noordereiland krijgt haar eigen icoon: groen van kleur en zonder het silhouet van de bommenwerper. Daar is de verwoesting namelijk veroorzaakt door eigen vuur: 'friendly fire'. Een icoon toont de vlammen met daarin brandende panden, het silhouet van een Heinkel bommenwerper en het silhouet van het beeld ‘De Verwoeste stad’ van Ossip Zadkine. Het icoon is verwerkt in een LED-armatuur.
trefwoorden lamp, verlichtingsmiddel
datering 2010
materiaal kunststof, plastic, rubber, glas, metaal
afmetingen (cm) hg 27,0 / dm 20,0 / lg snoer 190,0
associatie brandgrens, bombardement, Tweede Wereldoorlog, oorlog, Rotterdam, Stadscentrum, Zadkine, Verwoeste Stad, iconisch beeld
vorm & decoratie armatuur, silhouet, prototype
inventarisnr. Museum Rotterdam 90082

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken