Museum Rotterdam

Collectie

Twee glasdia´s van Van Nelle, bioscoopreclame voor de Nederlands-Indische markt met opschrift “VAN NELLE’S / Shagtabak ‘The Rising Hope’”

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Twee glasdia´s van Van Nelle, bioscoopreclame voor de Nederlands-Indische markt met opschrift “VAN NELLE’S / Shagtabak ‘The Rising Hope’”
beschrijving Twee glasdia´s in zwart/wit met reclame voor Van Nelle, gemaakt voor de markt in voormalig Nederlands-Indië (het huidige Indonesië). De reclame toont een fotografische afbeelding van een Indische jongen tegen een achtergrond van bomen of planten. Hij houdt een pak shag omhoog in zijn rechterhand. De afbeelding is voorzien van een wit, eenvoudig versierd kader. De twee glasplaten zijn rondom beplakt met zwart papier. Vermoedelijk betreft het hier een vroege versie (of een ontwerp) van het latere beeldmerk van "Tembaco Shag" voor de Nederlands-Indische markt.
herkomst Bedrijfscollectie De Erven de Wed. J. van Nelle N.V.
trefwoorden diapositief, beeldmateriaal
opschrift / merk "VAN NELLE'S / Shagtabak The Rising Hope"
vervaardiger opdrachtgever: erven de wed. J. van Nelle
datering 1920 - 1930
materiaal glas, papier, verf
afmetingen (cm) hg 8,2 / br 8,2
associatie Van Nelle, reclame, tabak, bioscoop, ontspanning, Nederlands-Indië, export, The Rising Hope, Rotterdam, kolonie
vorm & decoratie figuur, man, plant, pak tabak
inventarisnr. Museum Rotterdam 90092-1-2

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken