Museum Rotterdam

Collectie

Glasdia van Van Nelle met bioscoopreclame voor de Nederlands-Indische markt met opschrift “VAN NELLE’s TEMBACO SHAG No 1”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Glasdia van Van Nelle met bioscoopreclame voor de Nederlands-Indische markt met opschrift “VAN NELLE’s TEMBACO SHAG No 1”
beschrijving Veelkleurige glasdia met reclame voor Van Nelle, gemaakt voor de markt in voormalig Nederlands-Indië (het huidige Indonesië). De reclame toont een fotografische, ingekleurde afbeelding van een rij jongens en meisjes in Volendammer streekdracht, en een dorp op de achtergrond. Op de onderste helft zijn pakken tabak van verschillende grootten afgebeeld, links en rechts van een zerkachtig tekstbord, waarop de NV L.E. Tels & Co de enige importeur van Van Nelle's tabak wordt aangeduid. De twee glasplaten zijn rondom beplakt met zwart papier.
herkomst Bedrijfscollectie De Erven de Wed. J. van Nelle N.V.
trefwoorden diapositief, beeldmateriaal
opschrift / merk "VAN NELLE TEMBACO SHAG No 1 / Tembaco Shag / No 1 / Boengoes / Biroe / Tjap / Lama" en "Eenig Importeur / N.V. L.E. Tels & Co / HANDELMAATSCHAPPIJ / PADANG"
vervaardiger importeur: N.V. L.E. Tels & Co / opdrachtgever: erven de wed. J. van Nelle
datering 1913 - 1925
materiaal glas, papier, verf
afmetingen (cm) hg 8,3 / br 8,3
associatie Van Nelle, reclame, tabak, bioscoop, ontspanning, Nederlands-Indië, export, Volendam, streekdracht, Rotterdam, kolonie
vorm & decoratie figuur, man, vrouw, dorp, polder, pak tabak
inventarisnr. Museum Rotterdam 90094

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken