Museum Rotterdam

Collectie

Schrift met handgeschreven reisverslag van een fietstocht voorzien van zwart-wit foto’s, “… En wij trokken door Nederland”

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Schrift met handgeschreven reisverslag van een fietstocht voorzien van zwart-wit foto’s, “… En wij trokken door Nederland”
beschrijving Gelinieerd schrift met bruine kaft, waarin een handgeschreven verslag van een fietstocht die vier Rotterdamse vriendinnen (Francien, Riek, Lenie en Nel) in augustus 1935 maakten. De tekst is geïllustreerd met foto's. Uit de opdracht voorin blijkt dat het verslag op 5 december 1935 door Nel aan Francien en Riek is geschonken. Een jaar later, in augustus 1936, is het verslag van de tweede trektocht toegevoegd in een ander handschrift (dat van Francien of Riek?).
trefwoorden schrift, boek, informatievorm
opschrift / merk Voorzijde: ".... EN WIJ TROKKEN / DOOR / NEDERLAND" en klein in de hoek "NEL B". Opdracht voorin: "Aan Francien en Riek. 5 Dec. 1935.". Onderaan (vermoedelijk) de maker: "Nel B.". De eerste fietstocht eindigde nabij de Sionstraat: "Oudedijk. Sionstraat. En wij waren thuis.".
vervaardiger Nel B.
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1935 - 1936
technieken handgeschreven
materiaal karton, papier, textiel
afmetingen (cm) hg 22,3 / br 15,5 / dp 2,5
associatie kamperen, vakantie, fietsen, Sinterklaas, Sint Nicolaas, feest, cadeau, Rotterdam, Kralingen-Crooswijk, Kralingen, Oudedijk, Sionstraat
inventarisnr. Museum Rotterdam 91268

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken