Museum Rotterdam

Collectie

Vierkant glas-in-loodraam apotheek

Beeld 1

Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Vierkant glas-in-loodraam apotheek
beschrijving In een kader dat verdeeld is in gekleurde blokjes, op de hoeken bruin, dan rood, donkerbruin en beige glas, dan weer een rood blokje en op de hoek weer donkerbruin. Dit patroon herhaalt zich rondom. Aan beide kanten verticaal twee paarse langwerpige vlakken, twee smalle vlakken die beide gevlamd geschilderd zijn. Dan drie driehoekige vlakken geverfd in Art Nouveau motieven, twee in oker met zwart en één in beige met zwart. Daaraan nog een smalle strook rood glas. In het midden een soort vaas met aan de bovenkant en onderkant paarse verticale stroken en aan de rechterkant spiegelbeeld. Aan de bovenkant en onderkant horizontaal beige ornamenten op een zwarte ondergrond. Het glas is in zware loden spijlen gevat.
herkomst Apotheek Van den Hoek-Geill, Oudedijk 40, Kralingen, Rotterdam. De apotheek stond naast het sociëteitsgebouw Eendracht Maakt Macht. Is gesloopt voor de aanleg van de metro, waarvan het station Voorschoterlaan opende in 1982.
trefwoorden glas-in-loodraam, venster, gebouwonderdeel, beeldmateriaal
vervaardiger Evarardus F.C. Warffemius (Delft 1885 - Rotterdam 1969)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1920 - 1930
materiaal glas, metaal, lood
afmetingen (cm) hg 37,0 / br 38,0
associatie Rotterdam, Kralingen-Crooswijk, Kralingen Oost, Oudedijk, bedrijf, gezondheidszorg, apotheek, Van de Poel, Van den Hoek-Geill
vorm & decoratie glas-in-lood
inventarisnr. Museum Rotterdam 91474-A

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken