Museum Rotterdam

Collectie

Kartonnen tekstbordje “Deze 10 wegen illegal werk gearesteerde Personen zijn als vergelding wegen een Moordaanslag op een nederlandsche SS-Man van de Sicherheitspolizei doodgeschoten.”

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Kartonnen tekstbordje “Deze 10 wegen illegal werk gearesteerde Personen zijn als vergelding wegen een Moordaanslag op een nederlandsche SS-Man van de Sicherheitspolizei doodgeschoten.”
herkomst Dit bordje heeft bij de lijken van de tien mannen gelegen die op 20 februari 1945 werden gefusilleerd op de Coolsingel.
trefwoorden informatiebord, informatievorm
opschrift / merk "Deze 10 wegen illegal werk ge- / aresteerde Personen zijn als ver- / gelding wegen een Moordaanslag op / een nederlandsche SS-Man van de / Sicherheitspolizei doodgeschoten."
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 1945
materiaal papier, karton
afmetingen (cm) hg 20,5 / br 30,5
associatie Tweede Wereldoorlog, oorlog, verzet, fusillade, Rotterdam, Stadscentrum, Cool, Coolsingel, SS, executie, jood
inventarisnr. Museum Rotterdam 91580-2.A-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Te zien op de online tentoonstelling: Museum Rotterdam ´40-´45 NU. Bekijk alle collectie-objecten van deze tentoonstelling.

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken