Museum Rotterdam

Collectie

Veelkleurige keramische schaal met verzilverde bal

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Veelkleurige keramische schaal met verzilverde bal
beschrijving Schaal (A) met een soort ster in diverse kleuren, met aan de onderkant een penning met embleem van de Kamer van Koophandel, in combinatie met de verzilverde bol (B) vormt het een kunstwerk. Op de deksel (D) van de doos (C) een sticker met vormen van abstracte mensen in verschillende werksituaties. De verzilverde bol (B) toont in de weerspiegeling van de bol eveneens deze vormen. Deze bol heeft aan de onderkant een zwart stukje vilt en bevind zich in doos (E) waarop het embleem van Koninklijke Zilverstad en een zakje (F).
herkomst Geschenk voor bijzondere relaties van de Kamer van Koophandel te Rotterdam. Deze schaal in 2012 uitgereikt aan Kees Vrijdag, toen hij na 30 jaar afscheid nam bij de Kamer van Koophandel.
trefwoorden schaal, houder, relatiegeschenk
opschrift / merk Onderkant schaal (A): "Kamer van Koophandel Rotterdam", "Koninklijke Zilverstad / Design: Kommer Kors". Penning onderkant schaal (A): "VRIJDAG (WORDT) ALLE DAGEN CASUAL!". Deksel doos (C-D): "KAMER VAN KOOPHANDEL ROTTERDAM". Doos (E): "ZS" met kroon (embleem Koninklijke Zilverstad Schoonhoven). Zakje (F): driehoek met "04" en er onder "PE-LD".
vervaardiger ontwerp: ontwerpstudio Kommerkors / schaal: Schoonhoven Keramiek / bal en penning: Koninklijke Zilverstad
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam / Nederland, Schoonhoven
datering 2005 - 2012
technieken verzilverd
materiaal keramiek, metaal, zilver, vilt, karton
afmetingen (cm) schaal a: hg 27,3 / br 27,3 / dp 5,0 / bal b: hg 4,2 / dm 4,5 / doos c-d: hg 7,5 / br 31,0 / dp 31,0 / doos e-f: hg 7,3 / br 5,5 / dp 5,7
associatie Rotterdam, Kamer van Koophandel, Kees Vrijdag
vorm & decoratie figuur, logo, beeldmerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 91673-A-F

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken