Museum Rotterdam

Collectie

Portret van Lonneke in haar woonkamer in het Poortgebouw aan de Stieltjesstraat in Feijenoord, foto in de serie “Rotterdam 18:30” (fase 2)

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Portret van Lonneke in haar woonkamer in het Poortgebouw aan de Stieltjesstraat in Feijenoord, foto in de serie “Rotterdam 18:30” (fase 2)
beschrijving Portret van Lonneke in haar woonkamer in het Poortgebouw aan de Stieltjesstraat in Rotterdam Feijenoord. De foto maakt deel uit van de serie "Rotterdam 18:30", waarin Malou van den Berg verschillende Rotterdammers fotografeerde op hetzelfde tijdstip op de plek waar zij zich veilig voelen, uitrusten, lachen en huilen: de woonkamer. De foto's laten zien dat wij achter de voordeur meer met elkaar gemeen hebben dan we soms denken. Deze serie van 24 foto's maakte Malou van den Berg in opdracht van Museum Rotterdam als vervolg op haar afstudeerwerk (91686.1-12).
herkomst Deze serie van 24 portretten is aangekocht met steun van het Stichting Elise Mathilde Fonds en een investeringsbijdrage aan de kunstenaar van het Centrum Beeldende Kunst (CBK).
trefwoorden digitale_afbeelding, beeldmateriaal
vervaardiger Malou van den Berg (1988)
plaats vervaardiging Nederland, Rotterdam
datering 2018
materiaal digitaal
afmetingen (cm) nvt
associatie portret, wonen, woonkamer, thuis, woongroep, kraakpand, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Feijenoord, Kop van Zuid, Stieltjesstraat
vorm & decoratie foto, persoon, vrouw
inventarisnr. Museum Rotterdam 91693-3

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken