Museum Rotterdam

Collectie

Handgeschreven speech

Beeld 1

Terug naar zoekresultaten

Objectgegevens

titel Handgeschreven speech
beschrijving Handgeschreven speech, drie velletjes. Het verwijst terug naar het portret (A) dat inmiddels is geschilderd en memoreert dat het het werd aangeboden voor al het geen Schuurman gedaan had voor de koffiehandel gedurende de lange oorlogsjaren. En dat de vereniging van de Goederenhandel ook graag een dergelijk goed geslaagd portretschilderij van Schuurman zou willen bezitten. Kortom dat er nog een portret gemaakt is (het tweede portret is dan inmiddels gemaakt) van Schuurman door Jan Veth (die geheel en al tegen zijn principe in van het oorspronkelijke schilderij een reproductie heeft willen vervaardigen, uitsluitend uit sympathie voor het beoogde doel). Dit tweede portret is aangeboden op 21 september 1920 door de heer A. van der Leeuw.
herkomst Rechtstreeks via de familie.
trefwoorden handschrift, document, informatievorm
opschrift / merk Gedrukt: "A. VAN DER LEEUW / Van-Lennepweg 63 / DEN HAAG". Geschreven: "21. September 1920 / Hooggeachte Heer Elink Schuurman / ...".
vervaardiger A. van der Leeuw
plaats vervaardiging Nederland, Den Haag
datering 1919
technieken geschreven
materiaal papier
afmetingen (cm) hg 27,3 / br 20,4
associatie Rotterdam, bedrijf, handel, koffie, thee, kruidenierswaren, Duuring, Schuurman
inventarisnr. Museum Rotterdam 91698-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken