Museum Rotterdam

Collectie

Twee kalenderbladen Piggelmee met op voorzijde maart en april en op achterzijde september en oktober

Beeld 1

Vorig object Terug naar zoekresultaten Volgend object

Objectgegevens

titel Twee kalenderbladen Piggelmee met op voorzijde maart en april en op achterzijde september en oktober
beschrijving Twee identieke kalenderbladen. Verjaardagskalender, voorzijde: bovenkant Piggelmee in de regen met grote paraplu en een kikker die in het water springt en aan onderkant draagt Piggelmee een pak koffie mee aan zijn gesloten paraplu.Verjaardagskalender, achterzijde: bovenkant Piggelmee is de bladeren aan het vegen en er staat al een kruiwagen met blad en aan de onderkant duwt Piggelmee de kruiwagen met een pak thee.
herkomst Afkomstig uit de niet-gecatalogiseerde collectie Piggelmee met signatuur P 50333 [NG] van het Literatuurmuseum te Den Haag.
trefwoorden kalender, informatievorm
opschrift / merk Voorzijde: "MAART APRIL", "´´t Regent buiten dat het giet; / Piggelmee bemerkt het niet, / Hij blijft lekker droog en denkt: / "Heerlijk is ´t naar huis te keren / Waar mijn vrouw mij zal tracteren / En Van Nelle´s Koffie schenkt"." en op het pak koffie "VAN NELLE'S / Roodmerk / KOFFIE". Achterzijde: "SEPTEMBER OKTOBER", "Als dagen niet meer lengen / En een bladerregen brengen, / Komt er werk voor Piggelmee. / Maar dan na het harde zwoegen / Krijgt hij tot zijn groot genoegen / Geurige Van Nelle´s Thee." en op het pak thee "VAN NELLE'S THEE".
vervaardiger opdrachtgever: Van Nelle
datering 1963
materiaal karton
afmetingen (cm) hg 35,3 / br 24,9 / dp 0,1
associatie Van Nelle, thee, koffie, Rotterdam, reclame, Piggelmee, Roodmerk
vorm & decoratie kabouter, fauna, dier, amfibie, kikker, paraplu, kruiwagen, blad
inventarisnr. Museum Rotterdam 91738-B

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiële richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken