Museum Rotterdam

Collectie

Houten doos met lakwerk, op deksel een voorstelling met stadsgezicht Rotterdam, Open Rijstuin

Beeld 1
Beeld 2

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Houten doos met lakwerk, op deksel een voorstelling met stadsgezicht Rotterdam, Open Rijstuin
beschrijving Zwarte houten doos met lakwerk, op het deksel een voorstelling met stadsgezicht Rotterdam, Open Rijstuin, geschilderd, met inlegwerk van parelmoer. Het grote huis aan de linkerkant is van wijnhandel Koetsveld, adres Open Rijstuin wijk 11 nr. 79 (na 1872 wijk 2 nr. 15).
herkomst Geschenk van de heer R.E.Q. van Koetsveld in 2019. De doos werd gemaakt in opdracht van wijnhandelaar Bernard Christiaan Constant Louis van Koetsveld (Rotterdam 1855 - St. Louis, USA 1897) voor zijn vrouw Maria de Boer Ver Voorn (Herwijnen 1852 - Rotterdam 1944).
trefwoorden doos, houder
opschrift / merk Boven linker raam van het grote pand links: "BUITENLANDSE / BIEREN". Boven de midden (kantoor) deur: "KOETSVELD / WIJNEN".
datering 1885
materiaal hout, lak, paarlemoer, metaal, textiel
afmetingen (cm) hg 9,2 / br 23,3 / dp 15,1
associatie Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Open Rijstuin, Van Koetsveld, bier, wijn, wijnhandel, stadsgezicht, topografie
vorm & decoratie inlegwerk
inventarisnr. Museum Rotterdam 91767

Beeldrechten: Creative Commons by-sa licentie

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken