Museum Rotterdam

Collectie

Maquettes van het pand Schiedamsedijk 81-87 met kunstwerk ‘Groeivormen’, gerealiseerd Rotterdam 1978

Beeld 1
Beeld 2
Beeld 3
Beeld 4
Beeld 5

Vorig object Terug naar zoekresultaten

Objectgegevens

titel Maquettes van het pand Schiedamsedijk 81-87 met kunstwerk ‘Groeivormen’, gerealiseerd Rotterdam 1978
beschrijving A: Maquette van een gevel. Schaal 1:100. Rechtsachter een blank gelakte plaat voorstellende een gevel van een kantoorpand. Op het hout geplakte relief suggereert raampartijen. Enkele centimeters boven de grondplaat een horizontaal aangebrachte stuk hout, voorstellende een luifel. Linksachter een plaat blank gelakt hout. Plaat staat een stap dieper ten opzichte van de rechterplaat. Voor de rechterplaat drie verticaal staande palen. Elke paal heeft een andere kleur. Groen gekleurde paal met een verdikking in het midden. Rood gekleurde paal met een enkele verdikking in het midden. Blauw gekleurde paal zonder verdikking. Palen staan in een blank gelakt houten voetstuk met kleine kiezelsteenjes. Van bovenaf gezien staan de palen in een driehoek gepositioneerd. Voor de linkerplaat een bol op een kleine cilinder van piepschuim, voorstellende een boom. Hier rechtsvoor een verticaal staande cilinder. Linksvoor de boom een verdiept aangelegde helling voorstellende een metrotoegang. Gespiegeld aan de rechterzijde eveneens een metrotoegang. Op de grondplaat zijn lijnen aangebracht om de contouren van een straat weer te geven. B: Drie verticaal staande palen. Schaal 1:20. Elke paal heeft een andere kleur. Groen gekleurde paal met een verdikking in het midden. Rood gekleurde paal met een enkele verdikking in het midden. Blauw gekleurde paal zonder verdikking. Aan de bovenzijde zijn de drie palen met elkaar verbonden door middel van een ijzerdraadje. Palen staan in een blank gelakt houten voetstuk. Van bovenaf gezien staan de palen in een driehoek gepositioneerd. C: Verticaal staande paal met in het midden een dubbele verdikking. Schaal 1:20. Paal is rood gekleurd. Staande in een blank gelakt houten voetstuk.
herkomst Opdrachtgever Gemeente Rotterdam (GGD).
trefwoorden gebouw, maquette, model, beeldhouwwerk, beeldmateriaal
opschrift / merk A: Op de grondplaat rechtsachter gesigneerd: "Droppert / 1:100". B: Onderzijde voetstuk: "DROPPERT / 1:20 / 1976/1977".
vervaardiger Leen Droppert (Vlaardingen 1930 - Vlaardingen 2022)
plaats vervaardiging Nederland, Vlaardingen
datering 1976 - 1977
materiaal hout, spaanplaat, triplex, verf, lak, natuursteen, metaal, ijzer
afmetingen (cm) a: hg 29,0 / br 54,0 / dp 27,0 / b+c: hg 66,0 / br 17,0 / dp 10,0
associatie Rotterdam, Stadscentrum, Stadsdriehoek, Schiedamsedijk, GGD, gezondheidszorg
inventarisnr. Museum Rotterdam 92037-A-C

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken