Museum Rotterdam

Collectie

Lakzegel met familiewapen van Montauban van Swijndregt

Beeld 1

Bekijk de collectie

Objectgegevens

titel Lakzegel met familiewapen van Montauban van Swijndregt
beschrijving Lakzegel met familiewapen van Montauban van Swijndregt met het wapenschild gevierendeeld: I en IV in blauw een rood beklede arm, van natuurlijke kleur, komende uit de linkerschildrand, in de hand een zilveren degen, rechtsboven vergezeld van een omgewende zilveren wassenaar en linksboven van een gouden ster; II en III gedeeld: 1 in goud een zwarte schoorsteenhaal; 2 doorsneden: a in zilver een omgewende rode leeuw; b in blauw drie gewende vliegende gouden bijen met als helmteken een vlucht en een wapenspreuk. In een doosje.
trefwoorden lakzegel, zegel, informatievorm
opschrift / merk Wapenspreuk: "VIRTUTE ET PATIENTIA" (moed en geduld).
datering 1850 - 1900
materiaal lak
afmetingen (cm) hg 2,5 / br 2,0
associatie heraldiek, Rotterdam
vorm & decoratie zegel, familiewapen, wapen, wapenschild, kwartier, arm, linkerschildrand, hand, degen, wassenaar, ster, schoorsteenhaal, fauna, dier, zoogdier, leeuw, insect, bij, helmteken, vlucht, wapenspreuk
inventarisnr. Museum Rotterdam 9888

Beeldrechten: Public domain

Dit collectiestuk delen

Ziet u een fout in de omschrijving of heeft u aanvullende informatie over dit object? Laat het ons weten

Museum Rotterdam kan geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen.

Het museum is opgenomen in het Museumregister Nederland en volgt de officiƫle richtlijn voor museaal handelen zoals beschreven in de Ethische Code voor Musea. Om belangenconflicten te voorkomen mogen museummedewerkers geen uitspraken doen over de waarde van voorwerpen. Hiervoor kunt u een veilinghuis of taxateur raadplegen.

Opnieuw zoeken