Museum Rotterdam

  Erik van den Akker

visie & missie

Visie
Museum Rotterdam zet in de cultuurplanperiode 2021-2024 alle benodigde stappen om het nieuwe stadsmuseum van de stad te realiseren in 2025-2028: een toonaangevend gebouw op een aansprekende locatie in de stad met voldoende expositiemogelijkheden om aan alle Rotterdammers en regionale, nationale en internationale bezoekers te laten zien dat het museum hét vertrekpunt is om de stad te ontdekken en te begrijpen.

Museum Rotterdam presenteert zich als het vernieuwende stadsmuseum dat het kleine en grote verhaal van Rotterdam vertelt, vanuit een lokaal, nationaal en internationaal perspectief. Rotterdam; de stad die altijd in ontwikkeling is. De tweede of misschien wel eerste stad van Nederland. De havenstad, maar ook de stad die herrees uit de as na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. De stad met meer dan 170 nationaliteiten. De stad met een imposante skyline. Een metropool, met hier en daar de trekken van een provinciestad. Die diffuse stad is onze uitdaging.

Missie
Museum Rotterdam is het museum van de stad. Een plek waar iedereen welkom is die Rotterdam wil leren kennen, zijn of haar gedachten wil delen over de stad en waar mensen kunnen werken aan het Rotterdam van de toekomst. Museum Rotterdam wil verbinden tussen Rotterdammers maar ook tussen nationale en internationale bezoekers. Gezamenlijk ontrafelen we het DNA van de stad; Rotterdam is van ons allemaal. Museum Rotterdam: het meest Rotterdamse museum ter wereld.