Museum Rotterdam

Ontdek

PERSBERICHT: 50.000ste bezoeker voor tentoonstelling De Aanval in Onderzeebootloods

extra openingsdag in herfstvakantie

50000

Met nog twee weken te gaan heeft de tentoonstelling De Aanval in de Onderzeebootloods de mijlpaal van 50.000 bezoekers bereikt. Vandaag is Roel Markus uit Rotterdam, die de tentoonstelling met zijn ouders bezocht, verrast met een speciaal geschenkpakket door organisatoren Museum Rotterdam en Stadsarchief Rotterdam. Sinds april dit jaar heeft de tentoonstelling over de strijd om Rotterdam grote aantallen mensen naar RDM Rotterdam in het havengebied getrokken.

De bezoekersstroom neemt in deze laatste weken van de tentoonstelling nog steeds toe. Reden om in de herfstvakantie, op maandag 19 oktober, een dag extra open te gaan voor publiek.

De tentoonstelling de Aanval is nu al de meest succesvolle tentoonstelling ooit van Museum Rotterdam. In de oude hoofdlocatie het Schielandshuis was een jaar nodig om vergelijkbare aantallen te halen. Begin 2016 pakt het museum in de splinternieuwe hoofdlocatie het Timmerhuis de draad van het verhaal van de stad weer op. Hier opent dan onder andere een grote tentoonstelling over de wederopbouw van Rotterdam -De nieuwe stad- in het kader van het festival Rotterdam viert de stad.

De tentoonstelling De Aanval wordt hoog gewaardeerd door publiek én professionals.

Uit het gastenboek:

“Je zat er middenin! Ontroerend en ontluisterend!”

“… Andere oorlogen bekijk je nu met andere ogen.”

“…Wat mijn moeder heeft meegemaakt, maar nooit over wilde praten.”

Wim Pijbes, directeur Rijksmuseum Amsterdam: “Werkelijk een toptentoonstelling.”

Frits Loomeijer, directeur Maritiem Museum Rotterdam:".... Internationale klasse!"


In de laatste weken van de tentoonstelling vindt een aantal evenementen plaats:

13 oktober - vakconferentie: Bommen op Rotterdam - Twee perspectieven, één verhaal

15 oktober - Spido themacruise De Aanval

24 oktober - lezing met concert Doelenkwartet onder bommenwerper – Ook dit is geschiedenis

De Aanval is nog tot en met 25 oktober 2015 te bezoeken in de Onderzeebootloods RDM Rotterdam. Vanaf de Willemskade aan de voet van de Erasmusbrug voert de lijndienst van de Waterbus bezoekers rechtstreeks naar het RDM Rotterdam terrein bij Heijplaat. De Aanval is dinsdag t/m zondag open, van 11.00 - 17.00 uur. 
In de herfstvakantie is op maandag 19 oktober een extra openingsdag ingelast, van 11.00 -17.00 uur.


Aanvaloverzicht

De tentoonstelling De Aanval is een samenwerking tussen Museum Rotterdam, Stadsarchief Rotterdam en het Militärhistorisches Museum Flugplatz Berlin-Gatow. De tentoonstelling is mede mogelijk door: vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Port of Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Mondriaan Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht.