Museum Rotterdam

Ontdek

agenda mei 5 mei 2017

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we de Bevrijding in het museum. Een dag voor het hele gezin:

Activiteiten voor kinderen
Laat zien dat jij voor vrede bent en vouw in het museum een origami vredesduif. Of maak je liever je eigen valse persoonsbewijs? Afkoelen van al dat knutselen kan je in ieder geval vanaf 13 uur met een heerlijk ijsje!

Experience
De Tweede Wereldoorlog en het bombardement op Rotterdam staan centraal in Museum Rotterdam ’40-’45 NU. In onze unieke Experience beleef je de oorlog van dichtbij en zie je waardoor de stad Rotterdam zo anders is geworden dan de meeste steden in Nederland.

De Bouwplaats
In de Bouwplaats leer je hoe je kunt meebouwen aan een fijne stad. We werken daar niet met steen en cement maar met sociale gereedschappen. Los conflicten op en ontdek dat vrijheid ook grenzen heeft. Met machines als machtssorteerders, tolerantiemeters, spijtbuizen en respectrollen...

Film Dolle Dagen
In de filmzaal vertonen we de film Dolle Dagen, bevrijdingsfeesten Rotterdam 1945. De Duitse bezetting eiste een zware tol van de Rotterdammers. Des te groter was de roes van de bevrijding op 5 mei 1945. Wekenlang bleef Rotterdam het toneel van uitzinnige buurt- en straatfeesten, maar ook van vergelding en anarchie. In Dolle Dagen vertellen twaalf ooggetuigen over hun herinneringen.  

data: vrijdag 5 mei 2017
locatie: Museum Rotterdam '40-'45 NU, Coolhaven 375, Rotterdam
telefoon: 0031 (0)10 217 67 73
Uitgebreide informatie over deze locatie