Museum Rotterdam

Ontdek

Burenontmoeting in het nieuwe Museum Rotterdam

Halverwege oktober vond een speciale bijeenkomst plaats in het nieuwe Museum Rotterdam in het Timmerhuis. Vijf toekomstige buren hebben elkaar daar voor het eerst ontmoet.

In de nieuwe tentoonstelling Rotterdammers en hun stad zullen vijf Rotterdammers en hun netwerken centraal staan. Zij staan voor toonaangevende thema’s en ontwikkelingen in de stad. Door deze vijf Rotterdammers als een meer dan levensgroot beeld in het museum te presenteren zal Museum Rotterdam de aandacht vestigen op de ‘grootsheid’ van ‘de gewone’ Rotterdammers. Hun werelden en hun beelden zullen de komende jaren te zien zijn in het Timmerhuis. De wijze waarop hun Rotterdam getoond wordt zal echter voortdurend veranderen, de huidige stad staat namelijk ook nooit stil.

proost

Deze vijf toekomstige ´buren´ moesten elkaar natuurlijk wel eerst beter leren kennen. Zij ontmoetten elkaar voor het eerst op de plek waar hun beelden straks jaren naast elkaar zullen staan. De genodigden konden ook meteen kennismaken met het gebouw.

Het was een feestelijke bijeenkomst met champagne en taart. De taart was gemaakt door één van de vijf Rotterdammers: Joyce. Een vaardigheid die zij, geleerd op de Antillen, al jarenlang steeds verder verfijnd. Met een afbeelding van het Timmerhuis was de taart helemaal af!

Er zullen de komende jaren nog vele ontmoetingen volgen. De vijf thema’s waar deze Rotterdammers actief mee bezig zijn, hebben betekenis voor veel meer Rotterdammers. Hoe dat een rol speelt in de stad en hoe dat beter kan, willen we in de toekomst in Museum Rotterdam bespreken met een ieder die daar over mee wil denken.

Nicole van Dijk, curator-projectleider