Museum Rotterdam - 40'-45'-NU

Ontdek

De Bouwplaats

Museum Rotterdam ‘40-‘45 NU

Bouwplaats Uitsnede

Het bombardement op Rotterdam is ruim driekwart eeuw geleden, maar dreunt nog steeds na in onze stad. De Experience in Museum Rotterdam '40-'45 NU zet je midden in het Rotterdam van mei 1940 met persoonlijke verhalen, indringende beelden en overdonderend geluid. Hoe voelt het als je leven in één klap overhoop wordt gegooid en je vertrouwde omgeving in stukken ligt? Na de schrik, de ontzetting en het verlies zien ze hoe de Rotterdammers samen de schouders eronder zetten. Generaties oude en nieuwe bewoners laten Rotterdam opbloeien tot onze wereldstad.

Bouwplaats

De Bouwplaats
In De Bouwplaats leer je hoe je meewerkt aan een fijne stad. Je bouwt niet met steen en cement, maar met elkaar. Hiervoor gebruik je machines als machtssorteerders, tolerantiemeters, spijtbuizen en respectrollen. Spelenderwijs los je conflicten op, onderzoek je de grenzen van de vrijheid en ontdek je het verschil tussen een democratie en een dictatuur.

Met een iPad ga je De Bouwplaats op. Hierop vul je jouw keuze in bij de verschillende onderwerpen. Aan het eind krijg je een certificaat met jouw keuzes en de mogelijke gevolgen.

voor wie: vanaf 8 jaar
kosten: Gratis
locatie: Museum Rotterdam '40 - '45 NU, Coolhaven 375, Rotterdam
telefoon: +31 (0)10 217 67 73
Uitgebreide informatie over deze locatie