Museum Rotterdam

Ontdek

De Kunstpiloot

Img 5869
Bron: De Kunstpiloot

Het meterslange kunstwerk voor Stichting BOOR is gemaakt door ruim 80 leerlingen van vijf Rotterdamse scholen voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs. Voor het kleurige werk lieten de leerlingen zich inspireren door graffitikunst en collagetechnieken. Het thema was heel toepasselijk samenwerken.

Het kunstwerk onderstreept de missie van opdrachtgever Stichting BOOR: kinderen opleiden tot wereldburgers die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving. Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. In totaal vallen 77 scholen en ongeveer 30.000 leerlingen onder de stichting.

De KunstPiloot maakt kunstwerken op maat voor organisaties in Rotterdam. De kunstenaars zijn voornamelijk leerlingen met een onderwijsbelemmering. Via de kunstwerken leveren ze een zichtbare en positieve bijdrage aan de maatschappij. Aan dit project deden ook leerlingen uit het regulier onderwijs mee.

Onder begeleiding van De KunstPiloot werkten leerlingen van SO De Piloot, SBO Cornelis Leeflang, OBS Het Landje, OSG Hugo de Groot en VSO Herenwaard samen in dit unieke project.

De opbrengst van het kunstwerk schonken de leerlingen tijdens de feestelijke opening aan Stichting Kinderkampen Rotterdam en Stichting Big Brothers and Sisters of Rotterdam.

Het kunstwerk is van 5 juli t/m 1 september te zien in het museum.