Museum Rotterdam

Ontdek

De Roadmovie

Roadmovie Filmcursus

Kamen, één van de hoofdpersonen uit de tentoonstelling Rotterdammers en hun stad, en zijn vriend Anil krijgen een snelcursus filmen op kantoor van Museum Rotterdam. Deze vaardigheid moeten ze gaan gebruiken als ze rond 30 november vanuit Bulgarije met een Volkswagen-bus terug naar Rotterdam rijden.

Deze reis heeft Kamen al vele malen afgelegd, nadat hij familie had bezocht in Bulgarije en weer terug reisde naar Rotterdam. Hij vindt deze reis zelf bijzonder door de veranderingen die hij onderweg ziet in het landschap en de mensen.

De terugreis wordt door Kamen en zijn vrienden gefilmd, gesprekken en gebeurtenissen worden vastgelegd om zo een direct beeld te geven van de reis die vele migranten afleggen in Europa. Na het verlaten van Bulgarije rijden ze door Roemenië (of Servië), Hongarije, Oostenrijk en Duitsland.

De 23 jaar oude bus waarin Kamen met zijn familie, deze reis al zo vaak in heeft afgelegd is inmiddels een museumstuk geworden. In de tentoonstelling Echte Rotterdammers stond deze bus opgesteld. In de bus was toen een film te zien over de plaats in Bulgarije waar Kamen vandaan komt. Deze film was gemaakt door Linda Malherbe en Joop Reijngoud. Nu gaat Kamen het zelf doen!

Nicole van Dijk