Die stad aan het water

de fysieke stad

Educatie Vo 04

In Rotterdam bepalen leerlingen welke kant onze wereldstad op moet om nog beter te worden. Ze gaan met opdrachten op ontdekkingstocht door Rotterdam en ontmoeten hierbij inspirerende Rotterdammers.

Met nieuwe kennis van het verleden en heden geven ze zichzelf een plek in hun Rotterdam van de toekomst.

Die stad aan het water
Rotterdam kan niet zonder water. Water is vanaf het ontstaan van de stad vriend en vijand van de Rotterdammers. De rivier bracht welvaart, maar ook overstromingen. Water verbindt, maar vormt ook een hindernis in de stad.

Bovendien is schoon water belangrijk voor onze gezondheid. Waarom is er geen water in de Coolsingel? Wat gebeurt er met het regenwater en hoe houden we droge voeten als het klimaat verandert?

We duiken samen in het water van Rotterdam en kijken hoe het de stad heeft gevormd. Hoe willen we in de toekomst met het water te leven?

Te boeken voor schooljaar 2019/2020

duur les: 1,5 uur
voor wie: Leerjaar 1 en 2 VO
kosten: € 60 per 15 leerlingen. Bij meer dan 15 leerlingen wordt er een 2e museumdocent ingezet.
locatie: Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam
telefoon: 0031 (0)10 217 67 50

Voor meer informatie: Ingrid van der Hoeven via 010 - 217 67 67 / reservering@museumrotterdam.nl

Aanmelden via contactformulier