Museum Rotterdam

Ontdek

Die stad kan wat

Talent in de stad

Educatieles 2 01

In Rotterdam bepalen leerlingen welke kant onze wereldstad op moet om nog beter te worden. Ze gaan met opdrachten op ontdekkingstocht door Rotterdam en ontmoeten hierbij inspirerende Rotterdammers.

Met nieuwe kennis van het verleden en heden geven ze zichzelf een plek in hun Rotterdam van de toekomst.

Die stad kan wat
Iedereen heeft talent. Daar moet en wil de stad gebruik van maken. Wat kan Rotterdam? Wat kunnen de Rotterdammers en wat kunnen de leerlingen?

Samen kijken we waar Rotterdammers vroeger en nu goed in zijn. Moeten we voortbouwen op succes of juist iets nieuws leren? Welke talenten heeft de stad straks nodig? En wat kunnen ze zelf bijdragen aan de toekomst van de stad?

Museumles
De leerlingen gaan tijdens hun bezoek aan Museum Rotterdam eerst zelf op onderzoek uit. Ze krijgen daarvoor per duo een koffer, waarin o.a. opdrachten en aanwijzingen zitten. Filmpjes, collectie en doe-opdrachten laten hen zo meer over talent in het verleden en heden van Rotterdam ontdekken. Dit geeft hen een goede basis om daarna samen na te denken over benodigde talenten in het Rotterdam van 2050. We sluiten af met korte presentaties van de nieuwe plannen van de leerlingen voor de stad.

duur les: 1,5 uur
voor wie: groep 5 t/m 8
kosten: € 60 per 15 leerlingen. Bij meer dan 15 leerlingen wordt er een 2e museumdocent ingezet. (excl. extra toeslag op maandag)
locatie: Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam
telefoon: +31 (0)10 217 67 50
Uitgebreide informatie over deze locatie

Voor meer informatie:
Marjolein Wibier via 010 217 67 67 (kies optie 1) / reservering@museumrotterdam.nl

Aanmelden via contactformulier