Museum Rotterdam

Ontdek

Die stad zorgt ervoor

Zorg in de stad

Educatieles 2 02

In Rotterdam bepalen leerlingen welke kant onze wereldstad op moet om nog beter te worden. Ze gaan met opdrachten op ontdekkingstocht door Rotterdam en ontmoeten hierbij inspirerende Rotterdammers.

Met nieuwe kennis van het verleden en heden geven ze zichzelf een plek in hun Rotterdam van de toekomst.

Die stad zorgt ervoor
In deze les staat onze omgeving centraal. Komt er water uit de kraan, gaat het licht aan en wordt het vuil opgehaald? Wie zorgt voor jou? Zijn de leerlingen thuis in de stad en welkom bij andere Rotterdammers?

Schoon water, een toilet en straatverlichting vinden we doodnormaal. Als het wegvalt, merken we het pas. Rotterdam zorgt voor van alles, we onderzoeken hoe en waarom dit ooit is begonnen. Ook kijken we hoe we voor elkaar zorgen in onze stad. Wat doen de leerlingen voor andere Rotterdammers?

Museumles
De leerlingen gaan tijdens hun bezoek aan Museum Rotterdam eerst zelf op onderzoek uit. Ze krijgen daarvoor per duo een koffer, waarin o.a. opdrachten en aanwijzingen zitten. Filmpjes, collectie en doe-opdrachten laten hen zo meer over zorg in het verleden en heden van Rotterdam ontdekken.
Dit geeft hen een goede basis om daarna samen na te denken over zorg in het Rotterdam van 2050. We sluiten af met korte presentaties van de nieuwe plannen van de leerlingen voor de stad.

duur les: 1,5 uur
voor wie: groep 5 t/m 8
kosten: € 60 per 15 leerlingen. Bij meer dan 15 leerlingen wordt er een 2e museumdocent ingezet. (excl. extra toeslag op maandag)
locatie: Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam
telefoon: +31 (0)10 217 67 50
Uitgebreide informatie over deze locatie

Voor meer informatie:
Marjolein Wibier via 010 217 67 67 (kies optie 1) / reservering@museumrotterdam.nl

Aanmelden via contactformulier