Museum Rotterdam

Ontdek

Korte film Rose

een familie in oorlogstijd

Rose, een familie in oorlogstijd
Tijdens het bombardement op Rotterdam, op 14 mei 1940, kwamen honderden inwoners om en werden meer dan 80.000 mensen dakloos. Een gebeurtenis die de familie van schrijfster Rosita Steenbeek persoonlijk heeft meegemaakt en waar zij een indringende roman over heeft geschreven: Rose een familie in oorlogstijd.

In het boek Rose vertelt Rosita Steenbeek over het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar Joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rose is de dochter van een Joodse moeder een Duitse vader. In 1929 verliest zij haar hart aan Gerhard, een Nederlandse dominee, en samen vestigen zij zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen.

Vertoning korte film Rose
Museum Rotterdam presenteert een korte film over Rose. Rosita Steenbeek wordt hierin o.a. geportretteerd in Rome; de stad waar zij woont en waar zij vertelt over familie, goed en kwaad, vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.

Voorkant Boek

tijden: zondag om 13:00 en 15:00 uur
duur les: 30 minuten
locatie: Museum Rotterdam '40 - '45 NU, Coolhaven 375, Rotterdam
telefoon: +31 (0)10 217 67 73
Uitgebreide informatie over deze locatie

Bekijk ook