Museum Rotterdam

Ontdek

Echt Rotterdams Erfgoed Weekend

Ontdek het echte Rotterdam

Img 8414
Bron: Suqya Mutalib

Rotterdamse pioniers komen samen tijdens het Echt Rotterdams Erfgoed Weekend. Van HipHop tot House en van voetbal tot poëzie; ontdek en ontmoet de Rotterdammers die onze stad maken tijdens het Verhalencafé, een voorleesochtend en een bus tour langs het Echt Rotterdams Erfgoed op Zuid.

ZATERDAG 5 OKTOBER

Verhalencafé 'Ontmoet de stad'
Rotterdamse pioniers komen samen tijdens het Echt Rotterdams Erfgoed Weekend. Van HipHop tot House en van voetbal tot poëzie; ontdek en ontmoet de Rotterdammers die onze stad maken tijdens het Verhalencafé met Ted Langenbach, Elijah Waters, Winne, Marja van Katendrecht en meer..

Locatie: Museum Rotterdam, Rodezand 26
Entree: vrije toegang
Tijdstip: (13:45 uur inloop) 14:00-16:00


ZONDAG 6 OKTOBER

Lees en reis mee
De Kinderboekenweek komt er weer aan en Museum Rotterdam doet mee! Jongens en meisjes kunnen zondag 6 oktober meedoen met onze voorleesochtend. Het thema van De Kinderboekenweek is ‘Reis Mee’ en Jeugdbieb West zal daarom voorlezen uit een interactief boek over auto’s.

Daarnaast nog een oproep aan de ouders. Heb jij nog moderne, recente kinderboeken in je kast liggen die je een tweede leven gunt? Neem ze zondag 6 oktober mee naar Museum Rotterdam en doneer ze aan Jeugdbieb West! Zij kunnen jouw boek(en) goed gebruiken.

Do good, feel good!

Jeugdbieb West is een initiatief van Leeszaal West, Echt Rotterdams Erfgoed 0009.

Leeftijd: Iedereen is welkom, het boek is geschreven voor 3 tot 10-jarigen.
Locatie: Museum Rotterdam, Rodezand 22
Entree: Normale toegangsprijs (t/m 17 jaar gratis toegankelijk)
Tijdstip: 11:00-12:00

Bus-Tour 'Ontdek de stad'
Leer Rotterdam écht kennen met de Bus-Tour 'Ontdek de stad'. Stap op bij Museum Rotterdam, kijk met een nieuwe blik naar de stad en ervaar Echt Rotterdams Erfgoed en hun verhalen van dichtbij. Marja van Katendrecht is onze gids en zij loodst jou langs Het SS Rotterdam, Vogelklas Karel Schot, Theater Walhalla en andere parels van onze Maasstad. Luister naar de verhalen over ons continu veranderende Rotterdam. Aanmelden kan door hier te klikken:https://docs.google.com/forms/...

Startpunt: Museum Rotterdam, Rodezand 26
Eindpunt: Museum Rotterdam, Rodezand 26
Datum: zondag 6 oktober
Entree: €17,50 betaling bij aanvang tour, te voldoen bij de balie( cash of pin) + inclusief lunch en toegang tot de nieuwe tentoonstelling Girlpower!
Tijdstip: (11:45 uur aanwezig bij ingang Museum Rotterdam) 12:00-15:00