Museum Rotterdam

Ontdek

Finn

31

Finn heeft ervoor gekozen een damesensemble uit onze collectie te bekijken in ons depot.

"De kleur groen is mijn lievelingen kleur en het liefst als het kan draag ik zelf altijd groen. Ook doet het mij altijd denken aan de natuur en dat geeft altijd een comfortabel gevoel. En als ik naar de rok en jas kijk vind ik de pas vorm super mooi met de riem dat hij getailleerd is met een riem super leuk! Simpel maar ook weer niet en ik zou dus graag willen zien hoe het in elkaar zit. De rechte schouders geeft het een stoere look en dat spreekt me ook aan. Vrouwelijk maar toch stoer. De stof lijkt me ook heel interessant."

Groen damesensemble bestaande uit jas en rok, "Mac & Maggie"

Collectie: Groen damesensemble bestaande uit jas en rok, “Mac & Maggie”

Jas (1) met bijpassende ceintuur (3). De jas heeft klokkende schoot, double brested met opgesneden revers, kleine schoudervulling, zakken in zijnaad. Rok (2) met bijpassende ceintuur (4). De rok heeft middenvoor een geplooide overslag,…
Meer info

Jas (1) met bijpassende ceintuur (3). De jas heeft klokkende schoot, double brested met opgesneden revers, kleine schoudervulling, zakken in zijnaad. Rok (2) met bijpassende ceintuur (4). De rok heeft middenvoor een geplooide overslag, middenachter een split. De rok sluit middenachter met een rits. Bij alle onderdelen zijn de fournituren met dezelfde groene stof bekleed.

Datering: 1988

Materiaal: wol

Vervaardiger: opdrachtgever: Mac & Maggie / ontwerp: Cora Kemperman

Meer over dit collectiestuk


Finn heeft de jas gemaakt voor de outfit. Hij heeft zich hiervoor ook laten inspireren door een tweede mantelpak en een korset.

Beige en roze wollen mantelpak

Collectie: Beige en roze wollen mantelpak

St. Historisch Kostuummuseum.
Meer info

St. Historisch Kostuummuseum.

Datering: 1950 - 1960

Materiaal: schapenwol

Meer over dit collectiestuk

Korset van roze keperkatoen met baleinen verstevigd, haak-en-oog sluiting, rijgsluiting en vier jarretelles, "Juventa"

Collectie: Korset van roze keperkatoen met baleinen verstevigd, haak-en-oog sluiting, rijgsluiting en vier jarretelles, “Juventa”

Meer info

Datering: 1930 - 1960

Materiaal: katoen

Meer over dit collectiestuk