Museum Rotterdam

Ontdek

agenda kids 14 oktober 2017 t/m 29 oktober 2017

Herfstvakantie

Tijdreis
Bron: Pieter M. Dorrenboom

Voor gezinnen met kinderen is er in de herfstvakantie genoeg te doen in Museum Rotterdam.

De jongste kids creëren de gaafste bouwwerken in onze Bouwstad. Interieurarchitecten in de dop kunnen hun droomhuis inrichten in het Rotterdamse poppenhuis. Even bijkomen van al dat bouwen kan met een echt Rotterdamse kleurplaat.

Bikkel Workshop

De Bikkel van Rotterdam
Onderzoek als een echte archeoloog het skelet van Bikkel in Museum Rotterdam. Welk verhaal vertellen zijn botten? Ontdek wie deze man was en waarom hij Bikkel wordt genoemd.
Doe je mee met onze workshop en maak je ook je eigen Bikkel? Dat kan de hele dag door tijdens de openingstijden van het museum.

Illustratie4
Bron: Pieter M. Dorrenboom

Tijdreis Rotterdam
Wil jij een tijdreis maken door Rotterdam? Ga dan met ons nieuwe doeboekje op pad door onze tentoonstelling Geschiedenis van de stad en ontdek het verleden van jouw stad.

Bouwplaats

Museum Rotterdam '40-'45 NU
Onze locatie aan de Coolhaven, Museum Rotterdam '40-'45 NU, is extra geopend tijdens de herfstvakantie (14 t/m 29 oktober). Van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00.
Hier beleef je wat het betekent wanneer jouw stad gebombardeerd wordt. Hoe ziet je leven er uit als je daarna vervolgd en onderdrukt wordt?

In de Bouwplaats leer je hoe je kunt meebouwen aan een fijne stad. Je werkt hier niet met steen en cement, maar met sociale gereedschappen. Los conflicten op en ontdek dat vrijheid grenzen heeft. Onderwerpen als gelijke rechten, eerlijke rechtspraak en discriminatie leren je het verschil tussen een democratie en een dictatuur. Met machines als machtssorteerders, tolerantiemeters, spijtbuizen en respectrollen.


data: zaterdag 14 oktober 2017 t/m zondag 29 oktober 2017