Museum Rotterdam

Ontdek

Het nieuwe wapen van Rotterdam

Wandkleed vol Rotterdamse symbolen

75 B Wandkleed Credit Bob Goedewaagen

PARELS UIT DE COLLECTIE

Onze collectie bestaat uit unieke én heel gewone Rotterdamse historische voorwerpen. Bovendien voegen we met Echt Rotterdams Erfgoed ook bijzondere mensen, organisaties en initiatieven toe, die zich nú inzetten voor onze stad. De historische en hedendaagse collectie samen vertellen het Rotterdamse verhaal, van vroeger tot nu.

In de komende weken presenteren we een aantal van deze collectiestukken en -deelnemers. In deze tiende editie;

Het nieuwe wapen van Rotterdam

Rotterdam veranderde aan het begin van de corona crisis in een spookstad: lege straten en stations, winkels, restaurants, bioscopen en musea dicht. En nog steeds doen de meesten van ons snel de boodschappen en dan weer naar huis om daar de dagen door komen met thuiswerk, Netflixen, een boek lezen, de keukenkastjes schoonmaken en spelletjes doen. Gelukkig lijkt de stad inmiddels weer wat open te gaan; we kijken allemaal reikhalzend uit naar het ‘normale leven’. In afwachting hierop hebben we nog een leuke puzzel voor je!

Museum Rotterdam heeft in februari (op de Art Fair) dit enorme wandkleed gekocht. In 2019 is het ontworpen door Pieter Vos en Rens Muis van bureau 75B. Het staat vol met symbolen en logo’s die echt Rotterdams zijn. Soms zetten Muis en Vos je op het verkeerde been: door het lettertype lezen je ogen in eerste instantie RET, maar er staat toch echt HEF! En Hef, dat is toch een Rotterdamse rapper?

Weet jij wie en wat er allemaal achter deze 69(!) symbolen en logo’s schuilgaan? Zodra de corona crisis voorbij is en het museum weer open, hangen we het wandkleed op met de volledige legenda. Mocht je daarop niet kunnen wachten, neem dan contact met ons op, dan verklappen we dat alvast. Mail naar: infocollectie@museumrotterdam.nl

Diegene die als eerste de 69 weet te vinden en ze naar ons mailt, ontvangt een mooie print van het wandkleed (zelfde mailadres als hierboven). Succes!

Geschreven door conservator Liesbeth van der Zeeuw.

Foto: Bob Goedewaagen.