Museum Rotterdam

Ontdek

Het verhaal van Rotterdam

te zien op de Wilheminapier

Schoenenklok

Aan de Wilhelminakade 701 komt de stadscollectie van Rotterdam vanaf 9 september tot leven. In een pop-up expositie van maar liefst 66 meter lang, ontdek je het verhaal van Rotterdam aan de hand van ruim honderd stukken uit de stadscollectie Rotterdam.

Voor deze expo heeft Ook van jou! de samenwerking gezocht met Job Taks en Jeroen Ketting (creative directors van het Rotterdamse Hunted.Agency). Zij treden op als gastcuratoren voor deze expo. Het resultaat is een kleurrijke en interactieve tentoonstelling vol verhalen over de historie van onze stad. Met hun innovatieve storytelling brengen ze de stadscollectie én de Maasoever tot leven voor een brede doelgroep. Want de verhalen van Rotterdam zijn breed, en lang (nu letterlijk) en ook van jou!

Negen vitrines, één voor elke letter van het woord Rotterdam, belichten belangrijke thema’s uit de stadsgeschiedenis. Een stuk hout uit dé dam in de Rotte bijvoorbeeld, walvisbotten, een Erasmusbeeld dat met je meebeweegt, hedendaagse fotografie en de Berenhelm. Je wandelt bij deze expositie door het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam.

Wil je het zelf beleven? ‘Het verhaal van’ is vanaf 9 september tot en met 31 december dag en nacht (gratis) te bewonderen in de 66 meter lange etalage aan de Wilhelminakade 701.