Museum Rotterdam

Ontdek

agenda 23 mei 2017

Deze activiteit is al geweest

Inleverdag Coolsingel

wij zijn op zoek naar jouw verhalen, objecten en foto- en filmmateriaal over de Coolsingel

Carnaval 2
Coolsingel, het allereerste Antilliaans Carnaval, 1984 Bron: Stadsarchief Rotterdam

Museum Rotterdam zet vanaf november 2017 de Coolsingel voluit in de schijnwerpers. Want als één straat het verhaal van Rotterdam en zijn bewoners kan vertellen, dan is dat de Coolsingel. De geschiedenis van de stad wordt weerspiegeld in de ontwikkeling van de Coolsingel: van middeleeuwse stadsgracht via slagader van de modernistische metropool tot toekomstige city lounge van een diverse wereldstad.

De tentoonstelling neemt bezoekers mee langs een historische tijdlijn, een imponerende filmische beleving en een thematische verdieping met museumstukken uit de eigen collectie en die van andere musea. 

C70 1
Coolsingel, C70, 1970 Bron: Ary Groeneveld/Stadsarchief Rotterdam

Maar we willen ook jouw objecten en verhalen! Daarom roepen we iedereen op om verhalen, objecten, foto- en filmmateriaal over de Coolsingel beschikbaar te stellen. Zo krijgen de persoonlijke verhalen van Rotterdammers een plek in de tentoonstelling.

Specifiek zoekt Museum Rotterdam:

  • Souvenirs met afbeelding van de Coolsingel ( bijv. koektrommels, asbakken, borden)
  • Foto’s en filmbeelden (8mm, video etc.) van bijv.:         
    - Stadhuis: huwelijksalbums, uitreiking van een onderscheiding, ontvangsten van buitenlandse bezoeken, nieuwjaarsrecepties in het Stadhuis, etc.     
    - stakingsacties, demonstraties, betogingen, etc.
    - opening Metrolijn en andere evenementen zoals Feyenoord op het bordes, taptoe, optocht bevrijders, marathon, dance parade, beeld vanuit kabelbaan C70, etc.
076966
Koektrommel, Coolsingel 1976, collectie Museum Rotterdam

inleverdag
Op dinsdag 23 mei houden we van 11 tot 16 uur een speciale inleverdag. Dus meld je aan en laat ons jouw herinneringen aan de Coolsingel zien.

Van de souvenirs maken we deze dag een foto en noteren we de gegevens. We nemen deze souvenirs op een later tijdstip in ontvangst. Foto- en filmmateriaal nemen we graag wel alvast in ontvangst.

Het is ook mogelijk om je souvenirs alvast alleen per e-mail aan te melden (info@museumrotterdam.nl). Graag ontvangen wij dan je contactgegevens, een foto van het souvenir, de afmetingen en natuurlijk jouw verhaal erbij.


Coolsingel 7 Mei 2002
Stadhuis Coolsingel, 7 mei 2002 de dag na de moord op Pim Fortuyn Bron: Jaap Rozema, collectie Atlas Van Stolk Rotterdam.

aanmelden
Aanmelden voor deze inleverdag (mogelijk t/m vrijdag 19 mei) en moet bij Vera Zuijdam via info@museumrotterdam.nl. Graag onder vermelding van de souvenirs of het onderwerp van het foto- en videomateriaal dat je meeneemt. Voorwerpen die niet zijn aangemeld kunnen we die dag helaas niet in behandeling nemen.

data: dinsdag 23 mei 2017
tijden: van 11 tot 16 uur
kosten: indien je je hebt aangemeld, krijg je deze dag gratis entree tot het museum
locatie: Museum Rotterdam, Rodezand 26, Rotterdam
telefoon: 0031 (0)10 217 67 50
Uitgebreide informatie over deze locatie