Museum Rotterdam

Ontdek

Museum Rotterdam en de Maakstad

beeld-intro-maakstad

In de tentoonstelling Rotterdammers en hun stad zoomt het museum in op vijf Rotterdammers en hun netwerken. Door hun manier van leven staan zij voor toonaangevende bewegingen in de stad, zoals de maakstad.

Rotterdammers doen en maken. Dat heeft Museum Rotterdam duidelijk gemerkt in 2014/2015 tijdens de tentoonstelling Wat maken we nou? over de Rotterdamse maakindustrie.

De snelle innovaties op dit gebied leiden tot een compleet andere stad in de toekomst. De maakindustrie verplaatst van de internationale industrie naar de 3d printers voor gebruik in de huiskamer. Dit heeft grote gevolgen voor de stad: de infrastructuur, rol van de haven, winkels en het stadscentrum; indien deze trend doorzet kan de stad volledig anders worden ingericht. Museum Rotterdam volgt deze ontwikkelingen en legt ze vast voor de toekomst.

Voor de ´maakstad´ volgen we een jonge docent die werkzaam is in deze technische en innovatieve sector. Hij geeft les op de Hogeschool Rotterdam en is een gedreven maker van 3d printers, drones en robots.