Museum Rotterdam

Ontdek

agenda 17 maart 2017 t/m 2 juli 2017

Modemuze@OBA

Modemuze presenteert Modemuze@OBA en wij doen mee!

Oba Mode Muze Uitnodiging Digitaal Def
Fotograaf: Philippe Vogelenzang

Modemuze presenteert de nieuwe tentoonstelling Modemuze@OBA. De tentoonstelling brengt bijzondere kostuums en accessoires uit het hele land samen in Amsterdam. Maar liefst twaalf Nederlandse musea openden hun depots en presenteren zowel historische kleding als wel hedendaagse outfits van jonge ontwerpers. 

Van een loodzware Fong Leng-jurk tot een achttiende-eeuwse tas: op de tentoonstelling hangen en liggen de meest uiteenlopende kledingstukken en accessoires uit musea als het Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht en Paleis Het Loo.

Naast de tentoonstelling is er een uitgebreid en divers evenementenprogramma. Maak kennis met Modemuze en bezoek tijdens de tentoonstelling een Acedemy lezing, meetup of een van de andere events. 

Modemuze

Modemuze is hét platform voor mode en kostuums in Nederland: ter inspiratie, ontdekking en verdieping. Op dit platform zijn de mode- en kostuumcollecties van verschillende Nederlandse musea online te vinden.

Op Modemuze kan een community van mode- en kostuumliefhebbers, -kenners en -professionals inspiratie en kennis vinden, maar ook delen. Deze community is ontstaan uit de initiatiefnemers van het project en de Mobiele Modemuzes. Ondertussen groeit deze uit tot een groot netwerk: de Modemuze-community


data: vrijdag 17 maart 2017 t/m zondag 2 juli 2017
locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam