Museum Rotterdam

Ontdek

Moeders en Dochters

prachtige portretten en interviews

Vrouwendag Desiree Schippers
Bron: Desiree Schippers

Samen met Rotterdammers zoekt Museum Rotterdam in het project Echt Rotterdams Erfgoed naar wie en wat nu belangrijk is in de stad. Hierbij stuiten we regelmatig op Rotterdamse thema’s, onderwerpen en verhalen die we extra aandacht willen geven. Dat doen we met speciale presentaties binnen de tentoonstelling Rotterdammers en hun Stad en met evenementen in het museum of op locatie.

Vanaf 8 maart (Internationale Vrouwendag) is de presentatie Moeders & Dochters te zien. De Krachtvrouwen (Echt Rotterdams Erfgoed # 0011) vertelden het museum over de grote verschillen tussen de moeders en dochters in Rotterdam. Vaak worden deze veroorzaakt doordat ze in andere landen zijn opgegroeid. De culturele verschillen en een individuele vs. collectieve samenleving zorgen vaak voor een verschil in normen en waarden. 

Museum Rotterdam heeft overal in de stad met moeders en dochters gesproken. Hoe leven zij in Rotterdam, met wie gaan ze om en hoe zien ze de toekomst? Het resultaat is t/m 29 mei te zien in interviews en 18 prachtige moeder/dochter-portretten.